Kadın ve Moda

Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir?

01.10.2019
Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir?

Evde saç boyama işlemleri, basit ve pratik bir uygulamadır. Ama püf noktalarını bilerek hareket etmeniz daha kalıcı ve etkileyici bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Önemli olan doğal saç rengini ile elde etmeniz istediğiniz renk tonu arasında, kaç ton fark olduğu ve bu tonu elde etmek için neler yapmanız gerektiğidir.
Evde saç boyama teknikleri adımları şöyle:

• Alerji testi: İlk defa saç boyası kullananlar, saçlarınızı boyamadan bir gün önce, kullanacağınız saç boyasını, ense kısmına-kulağınızın arkasına, boyayı çok az bir miktarda uygulayın. Ertesi gün; kızarma, kaşınma, kabarma gibi bir sorun olmazsa, boyama işlemine geçebilirsiniz.

• Saçlarınızı boyamadan önce, muhakkak saç çizginizle cildiniz arasındaki bölgeye vazelin uygulayın. Böylece boya lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz.

• Renk karışımları: Siyah, kahve, kestane, koyu kumral gibi renkleri elde etmek, sizin için daha kolay olacaktır. Bunun için tek bir renk boya ile saçlarınızı boyayabilirsiniz. Ama sarı, bakır tonları, kızıl, açık kumral ya da açık kahve gibi açık ve ışıltılı renkler için, kuaförde boyanmış gibi olması için, birkaç yakın renk tonunu karıştırabilirsiniz. Ama unutmayın, karışım da siyah-sarı gibi oldukça zıt renkleri karıştırmak tehlike oluşturur. Bu yüzden karışımlara dikkatli yaklaşmak gerekir.

• Birkaç renk karıştıranlar, boyamadan önce, saçlarının bir tutamında nasıl bir renk elde edeceğinizi görebilir ve sonra uygulayabilirler.

• Saç açma işlemi: Renklerin doğal saçlarınıza etki etmesi ve istediğiniz rengi elde etmek için; boyayacağınız rengin, saçlarınızın renk tonuna yakın olması gerekir. Bu
nedenle öncelikle saç açma işlemi yapmanız gerekebilir.

• Beyazı olanlar, doğal saç renginden 1 ya da 2 ton açık bir renkle dip boyası yapabilir. Böylece oluşan zıt görünümü hoş bir görünüme çevirebilirler. Ayrıca beyaz saçlar için, uzun süre kalıcı boyaları tercih edebilirsiniz.

• Saçları kısa olanlara, tek tüp boya yetebilir ama uzun saçlar için iki tüp boya uygun olur. Böylece saç boya karışımı, saçlarınıza eşit şekilde dağılır ve genel görünümde herhangi bir zıtlık oluşmaz.

Saç Boyama Teknikleri

Başlıklar

Evde Saç Boyama Püf Noktaları

Evde saç boyama teknikleri adımında, püf noktalara göre hareket ettiğinizde daha parlak ve hoş bir renk elde edebilirsiniz.

• Parlak ve sağlıklı saçlar: Saçlarınıza uygulayacağınız boya karışımına, bitkisel yağlardan herhangi birini bir tatlı kaşığı ekleyin. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, jajoba yağı, shea yağı vb. bitkisel yağlardan herhangi biri olabilir. Böylece saçlarınız beslenir ve boyanın yıpranma etkisini en aza indirir.

• Saç rengini sabitlemek ve kalıcı olması için, hazır renk sabitleyiciler kullanabilir, ya da içine bitkisel yağlar ekleyebilirsin.

• Saç bakımı; boya öncesinde ve sonrasında, bitkisel yağlar ile hazırladığın özel kür ile saçlarına yaptığında, iki kat sağlıklı saçlara ve parlak renge kavuşursun.

Evde Saç Boyama Uygulaması

Evde saç boyama uygulama adımları:

• Cildinize vazelin uygulayın.

• Boya önlüğü-havlu ya da eski bir kıyafet kullanın.

• Birkaç renk karıştıracaksanız, oranına dikkat edin, sıvı karışımı eklediğiniz boya oranında yarım ya da bir şişe şeklinde ekleyin. İçine bitkisel yağ ekleyin ve karıştırın.

Evde Saç Boyamak

• Karışımı önce saç diplerinize sonra genele uygulayın. Toplamda 30 dk. bekleyin.

• Yıkarken oldukça ılık su ile yıkayın. Şampuan kullanmayın.

• Bitkisel yağlar ile bakım uygulayabilirsiniz.

Evde Saç Boyama Yöntemleri

Evde saç boyama yöntemleri ile dip boyası yapabilir, başka bir renk tonu elde edebilir, ombre gibi farklı saç işlemler de, örneğin; uçlarına, aralarına ışıltı katmak gibi uygulamalarda yapabilirisiniz. Ama öncelikle bunları denemeden önce, ellerinizi alıştırmanız ve dikkatli hareket etmeniz gerekir. Ayrıca, kimyasal boyalar yerine, bitkisel toz karışım boyaları tercih edebilirsiniz.

[haber id=”45463″]

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tüm Hakları Saklıdır.

kız oyunları madecassol krem ne işe yarar