Kadın ve Moda

Perma Saç Modelleri ve Fiyatları 2017

07.05.2017
Perma Saç Modelleri ve Fiyatları 2017

Perma kimyasal ürünlerle işlemden geçen saçların kalıcı bir şekilde kıvırcık ya da dalgalı olmasını sağlayan saça uygulanan bir işlemdir. Uzun yıllar boyunca her gün maşa veya bigudiyle uğraşmadan kıvırcık saçlara sahip olmak isteyen kişilerin tercih edebilecekleri bir yöntem. Herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı sürece istenilen güzel sonuçlar alınır fakat iyi bir şekilde uygulanmadığında hüsrana uğratan bir sonuçla karşı karşıya kalınabilir. Perma, kimyasal işlem sonucu saçın dalgalı veya kıvırcık hale getirilmesi işlemidir. Tüm kimyasal ürünler gibi perma da kullanıldığı ciltte alerji yapabilir. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için perma uygulamadan önce dirsek içi veya kulak arkasına az miktarda perma losyonu sürülüp alerji testi yapılmalıdır. Alerji testi yapılmadan uygulanan permada oluşabilecek yan etkiler; kafa derisi kaşıntısı, kızarma ve saçlarda dökülme yaşanabilir. Eğer böyle sonuçlarla karşılaşırsanız bir daha perma ismini dahi duymak istemeyebilirsiniz. Perma saç modelleri ve fiyatları 2017 – 2018 yılı içerisinde ne şekilde olacak diye, değişik permalı saçlardan en güzellerini seçerek, sizler için galeri hazırladık. Perma saç modelleri ve fiyatları 2017 – 2018 detaylandırılarak, sitemizde yer alacaktır. Bu konumuzda permalı saç örneklerinden moda trendlerine, perma fiyatlarından bu saçların bakımına kadar geniş bir inceleme gerçekleştireceğiz. Bu yazıya yardımcı olacak olan diğer yazılarımızın linklerini de sık sık paylaşacağız ve sizlere sunacağız. Perma fiyatları galeride sonlara doğru modele göre karşınıza çıkacaktır ama ortalama bir fiyat bilgisi için bazı kuaförler semtine göre 60-100 TL arasında bir fiyata perma işlemi yaparken bazı semti güzel kuaförler bu işlemi 250-350 TL arasında değişen fiyatlara saçlara uygulamaktadırlar. Perma Saç Modelleri Anlatımlı Galeri

Öncelikle en fazla bilgiyi alacak olduğunuz permalı saçlarla ilgili tüm ayrıntıları açıklayan yazımız bu. Perma Saç Modelleri İri Dalgalı Perma Saç Modelleri ve Yapılışı Perma Nasıl Yapılır? En güzel Permalı Saç Modelleri Bu bilgilerden sonra galerimize geçiyoruz. Ancak galerimizden hemen sonra hem fiyatlar hem moda trendler hem de diğer yazılarımızın linkleriyle karşınızda olacağız.

Başlıklar

2017-2018 Permalı Saçlar ve Fiyatları

2017 2018 permalı saçlar ve fiyatları konusunda öncelikli olarak son trend örneklere eğinmek istiyoruz. Su dalgası permalı saç modelleri için son dönemde en sık tercih edilen saç stillerinden diyebiliriz. Perma fiyatları 2017 için de çok değişken fiyatlardan söz etmek mümkün. Kısa saç ve uzun saç arasında, su dalgası ya da klasik perma arasında fiyat farklılıkları olmaktadır. Kuaför seçimi de tabi ki fiyat farklılıklarından bir tanesidir. biz sizlere ortalama olarak fiyat vermek istiyoruz. 50-70 tl aralığında perma saç yapan kuaförler mevcutken, 200-300 tl aralığında permalı saç fiyatı veren kuaförler de mevcut. Yukarıda saydığımız perma özellikleri de fiyatı etkilemektedir. Onun dışında bu aralık 2017 perma saç fiyatları ortalamalarını vermektedir. Permalı saç yıpranmaya da neden olduğundan bakımı oldukça önemlidir. Nasıl perma bakımı yapılır diye merak ediyorsanız tıklayınız. Perma Saçlar ve Perma Bakımı Kısa Permalı Saç Modelleri Uzun Permalı Saç Modelleri  

Perma işlemini daha çok saçları düz olan bayanlar tercih ederler

Perma saça uygulandığı andan itibaren 5-6 ay kadar kullanılır ve daha sonra saç eski haline döner. Saçın düzlüğü, kıvırcıklığı, inceliği, kalınlığı permanın kalıcılık süresini değiştirebilir. Daha kalın telli ve hafif dalgalı saçlarda perma daha uzun süre kalabilir. Düz ve ince telli saçlarda ise daha kısa sürede etkisini yitirir ve daha çabuk eski haline döner. Saça uygulanan perma kimyasal bir işlem olduğu için saçı yıpratabilir. Yıpratma işlemini en aza indirgemek için perma yaptırmak isteyen kişiler saçlarına bakım yapmayı kesinlikle ihmal etmemelidirler. Saç daha önce kimyasal uygulamalar ile yanma seviyesine gelmediği sürece her türlü saça perma yapılabilir fakat hiç kimyasal işlem görmemiş olan doğal, boyasız saçlarda daha iyi tutar. Birçok kozmetik firmasının çıkardığı farklı kalitelerde perma losyonları var, permayı yaptırmadan önce losyonun iyi seçilmesi gerekiyor.

Perma işlemini uygulamak istiyorsanız saç yıkama alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekiyor

Permalı saçlar için özel üretilmiş olan şampuan ve saç kremlerini tercih edebilirsiniz. Perma ilacının içinde amonyak ve hidrojen vardır. Amonyak kötü kokuya neden olan bir maddedir, saçın gözeneklerinin açılmasını sağlar, hidrojen ise saç yapısını kırıp saçı şekillendirmeye hazır hale getirir. Bu ilaç saça uygulandığında direkt zarar vermez. Yanlış kullanımı ve olması gerekenden fazla sürede saçta kalması gibi nedenlerle saç zarar görür. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için perma ilacının kalitesini iyi seçmek ve bu işi iyi bilen birine yaptırmak gerekiyor. Perma ilacı birinci ve ikinci ilaçtan oluşur. Birinci ilaç sürülür ve istenilen büyüklükte bigudilerle sarılır. Yarım saat kadar saçta bekletilip bigudiler açılmadan saç durulanır. Birinci ilaç akıtılana kadar durulama işlemine devam edilir. Durulama işlemi bittikten sonra ikinci ilaç sürülür. Bu işlem bir önceki kadar uzun bekletilmez, en fazla 5-10 dakika kadar bekletilir. Bu sürede dolunca saçlar açılır ve tekrar durulama işlemi yapılarak ikinci ilaçta akıtılır. Bu süreçte kesinlikle şampuan kullanılmaz fakat saç kremi sürülebilir. En son saç şekillendiriciler sürülüp saç kurutulur ve permalı saçlar hazır hale getirilir.

Permanın yüz ve saç şekline göre seçilmesi önemli bir aşamadır

Bu aşamada doğru kararlar verilmesi için deneyimli, uzman birine danışmak gerekebilir. Perma işleminin sonucunda bayanlar dışarı çıkmadan önce saatlerce ayna karşısında saçlarını şekillendirme ile vakit harcamazlar, saçları yıkayıp, kurutup direk çıkabilirler. Permalı saçlar çok fazla yağlanmaz ve daha hacimli ve gür durduğu için sadece açık halde değil toplandığında da güzel bir görüntü oluşturulabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tüm Hakları Saklıdır.

crazy games io games madecassol krem ne işe yarar